NO IMAGE
ALLE KINDEREN MOGEN MEEDOEN, WANT NU MEEDOEN IS STRAKS MEETELLEN

HISTORIE

In 1998 nam de Vincentius Vereniging Arnhem, als project vanwege haar 150-jarig bestaan, het initiatief tot de oprichting Stichting Leergeld Arnhem. Op 1 mei 2000 werd de stichting officieel opgericht en kon zij per 1-10-2000 operationeel geworden.

Stichting Leergeld Arnhem verzorgt vanaf 1 januari 2011 het loket voor het initiatief ‘Arnhemse Jeugd Doet Mee’. Dit is een initiatief van de Stichting Leergeld, een aantal Arnhemse fondsen (Dullertsstichting, Burger- en Nieuwe Weeshuis, Sint Nicolai Broederschap, Vincentiusvereniging) en de Gemeente Arnhem. Verder werken aan het initiatief mee Stichting Sara (Siza), Rijn IJssel, 2Switch en meerdere fietsenwinkels. Het is een nieuwe manier van samenwerken door meerdere partijen in de stad, waaraan ook (lokale) ondernemers en particulieren een bijdrage kunnen leveren. Het initiatief verstrekt bijvoorbeeld 2e hands computers en fietsen. In aanvulling op wat scholen zelf regelen worden ook een deel van de kosten voor schoolkampen vergoed of andere schoolkosten.

In 2013 startte ook het Initiatief Rhedense Jeugd Doet Mee naar het model van het initiatief in Arnhem.

Inmiddels zijn de activiteiten in alle drie de gemeentes in het werkgebied sterk uitgebreid en zijn er meerdere projecten, die per gemeente kunnen verschillen, die in samenwerking met die gemeente door Leergeld worden uitgevoerd of ondersteund.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met de voorwaarden. Meer informatie over cookies vindt u hier.