NIEUWS

 

SCHOOLSPULLENPAS

Voor kinderen die na de zomervakantie naar het 1e, 2e of 3e jaar van de middelbare school gaan kunt u een aanvraag indienen voor een schoolspullenpas. Voor de gemeente Arnhem en Renkum hanteren wij een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau. Voor de gemeente Rheden verwijzen wij naar de schoolkostenregeling. Kunt u daar geen gebruik van maken dan kunt u een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld Arnhem.


JUBILEUM

Stichting Leergeld Arnhem bestaat dit jaar 21 jaar! Geen reden om te vieren maar wel om bij stil te staan. We organiseren daarom (gratis) activiteiten voor de Arnhemse jeugd, mét een bijzondere boodschap. Tijdens deze zomervakantie rijden wij mee met de ROZET biebbus “Verhalenvangers on Tour” iedere woensdag van 14.00 tot 17.00 uur naar een wijk in Arnhem. Daar zijn allerlei leuke en leerzame activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Kinderen en hun ouders/verzorgers nemen deel aan de workshop:  “De Bende van Super-Anders” n.a.v. het gelijk genaamde boek geschreven door Maya Lievegoed & Haim Dror.  Een leuk en leerzaam boek voor kinderen mét een boodschap.  

Kinderen hebben in hun jonge leven wel eens te maken met belemmeringen of ergens minder goed in te zijn of juist anders te zijn. Door zo’n ‘belemmering’ kun je ergens anders juist weer uitzonderlijk goed in worden. Dat is de les die kinderen in de workshop kunnen leren. Daarom geeft Stichting Leergeld Arnhem na afloop van de workshop aan de deelnemende kinderen met (eventueel) hun ouders/verzorgers dit bijzondere boek cadeau. Daarnaast ontvangen kinderen een leuke kleurplaat, een ballon én er staat een echte kinderrolstoel klaar om het concept uit te leggen.

Data en wijken: 11 september in de wijk Schuytgraaf, Omnibus, Pallas Atheneplein 2, 18 augustus in Park Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 3 en op 25 augustus in de wijk geitenkamp , MFC De Wetering, Bonte Wetering 89 in Arnhem.
Foto's: Een impressie van workshop “De Bende van Super-Anders” / 04/08 De Spil Malburgen West

workshops

Om al deze activiteiten mogelijk te maken hebben wij uw hulp nodig. Doneer een boek of doe een donatie voor een van de andere activiteiten via:

doneerbutton

HUISBEZOEKEN

Vanwege het Corona-virus zullen onze intermediairs bij het maken van een afspraak voor een huisbezoek altijd in overleg met de aanvrager bespreken of een huisbezoek mogelijk is, of dat een telefonisch gesprek veiliger is vanwege het risico van besmetting.

SALDOCHECK

Deze vindt u op de pagina ''ouders-wat kun je aanvragen".

VACATURES

Steeds meer gezinnen met onvoldoende inkomen doen een beroep Leergeld. Maar ook de overheid en andere organisaties zoeken Leergeld om mee samen te werken. Daardoor komt er steeds meer werk op ons af en komen wij feitelijk heel vaak handen tekort.

Wie komt ons helpen? Wij zijn op zoek naar:

• intermediairs (vrijwilligerswerk);
• administratieve ondersteuning op kantoor (vrijwilligerswerk).

Wil jij ons als vrijwilliger enkele uren per week helpen? Kijk onder 'medewerkers-vacatures' voor een omschrijving van inhoud en functie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met de voorwaarden. Meer informatie over cookies vindt u hier.