NO IMAGE
ALLE KINDEREN MOGEN MEEDOEN, WANT NU MEEDOEN IS STRAKS MEETELLEN

NIEUWS

 

GEEF OM GEDUPEERDEN! #arnhemdeelje13demaand

Je kunt Leergeld Arnhem Renkum Rheden nu heel gemakkelijk financieel ondersteunen via het portaal van Geef.nl
Je kunt direct een bedrag naar keuze overmaken
Of je kunt helpen door een inzamelactie/digitale collectebus te starten

KINDPAS ARNHEM

Let Op! De leeftijd voor het aanvragen van de Kindpas Arnhem is veranderd, dit is nu mogelijk voor kinderen van 8 t/m 17 jaar.

TERUGBLIK OP DE KOFFIE BIJ LEERGELD

Stichting Leergeld Arnhem Renkum Rheden bestaat dit jaar 21 jaar. Niet iets om te vieren, maar wel om bij stil te staan. Dat deden we op woensdag 29 september in Rozet. Een bijeenkomst waarin een andere blik op armoede werd geworpen. In aanwezigheid van wethouders van  gemeentes Arnhem, Renkum en Rheden, schooldirecties, schoolbestuurders en overige beleidsmakers namen Dick van der Meer, voorzitter van Leergeld Arnhem Renkum Rheden, en Maya Lievegoed, directeur HUMINT Solutions NL, ons mee in de wereld van Tino. Tino heeft een mank linkerbeen, maar dankzij dat linkerbeen heeft hij een heel sterk rechterbeen. Het is zijn superkracht geworden. In het boek De Bende van Super-Anders lezen we hoe Tino en klasgenoten met andere 'linkerbenen' talenten hebben ontwikkeld dankzij die benen. In het boek lezen we vooral wat de rechterbenen (superkrachten) van deze kinderen zijn.
Leergeld wil de Arnhemse samenleving ervan bewust maken dat wij niet meer alleen moeten kijken naar de hulpvraag van kinderen in armoede,  maar juist ook naar de 'rechterbenen' die zij hebben ontwikkeld, dankzij de situatie waarin zij zich bevinden. En hoe zij die talenten kunnen benutten in hun verdere schoolloopbaan en werkzame leven erna. En waar kunnen we beter beginnen dan op de basisschool? De Parkshool in Arnhem heeft meegedaan met de pilot van de workshop en is razend enthousiast.
Daarnaast wordt er ook TINO climbing georganiseerd met middelbare scholen in Arnhem, zodat jongeren kunnen zien welke skills zij allemaal in zich hebben.

Dick van der Meer, voorzitter Leergeld, aan het woord   Maya Lievegoed, directeur Humint Solutions NL, vertelt meer over de TINO methode

Aan de hand van een prachtige metafoor licht Maya Lievegoed de TINO methode toe

Wil je meer horen over de TINO methode? Of ben je geïnteresseerd in een workshop of school of in TINO climbing? Vul dan het antwoordformulier in!


SCHOOLSPULLENPAS

Aanvragen voor de schoolspullenpas kunnen niet meer worden ingediend. Heeft u al een aanvraag gedaan dan wordt deze nog in behandeling genomen.


JUBILEUM

Stichting Leergeld Arnhem bestaat dit jaar 21 jaar! Geen reden om te vieren maar wel om bij stil te staan. We organiseren daarom (gratis) activiteiten voor de Arnhemse jeugd, mét een bijzondere boodschap. Tijdens deze zomervakantie rijden wij mee met de ROZET biebbus “Verhalenvangers on Tour” iedere woensdag van 14.00 tot 17.00 uur naar een wijk in Arnhem. Daar zijn allerlei leuke en leerzame activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Kinderen en hun ouders/verzorgers nemen deel aan de workshop:  “De Bende van Super-Anders” n.a.v. het gelijk genaamde boek geschreven door Maya Lievegoed & Haim Dror.  Een leuk en leerzaam boek voor kinderen mét een boodschap.  

Kinderen hebben in hun jonge leven wel eens te maken met belemmeringen of ergens minder goed in te zijn of juist anders te zijn. Door zo’n ‘belemmering’ kun je ergens anders juist weer uitzonderlijk goed in worden. Dat is de les die kinderen in de workshop kunnen leren. Daarom geeft Stichting Leergeld Arnhem na afloop van de workshop aan de deelnemende kinderen met (eventueel) hun ouders/verzorgers dit bijzondere boek cadeau. Daarnaast ontvangen kinderen een leuke kleurplaat, een ballon én er staat een echte kinderrolstoel klaar om het concept uit te leggen.

Data en wijken: 11 september in de wijk Schuytgraaf, Omnibus, Pallas Atheneplein 2, 18 augustus in Park Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 3 en op 25 augustus in de wijk geitenkamp , MFC De Wetering, Bonte Wetering 89 in Arnhem.
Foto's: Een impressie van workshop “De Bende van Super-Anders” / 04/08 De Spil Malburgen West

workshops

Om al deze activiteiten mogelijk te maken hebben wij uw hulp nodig. Doneer een boek of doe een donatie voor een van de andere activiteiten via:

doneerbutton

HUISBEZOEKEN

Vanwege het Corona-virus zullen onze intermediairs bij het maken van een afspraak voor een huisbezoek altijd in overleg met de aanvrager bespreken of een huisbezoek mogelijk is, of dat een telefonisch gesprek veiliger is vanwege het risico van besmetting.

SALDOCHECK

Deze vindt u op de pagina ''ouders-wat kun je aanvragen".

VACATURES

Steeds meer gezinnen met onvoldoende inkomen doen een beroep Leergeld. Maar ook de overheid en andere organisaties zoeken Leergeld om mee samen te werken. Daardoor komt er steeds meer werk op ons af en komen wij feitelijk heel vaak handen tekort.

Wie komt ons helpen? Wij zijn op zoek naar:

• intermediairs (vrijwilligerswerk);
• administratieve ondersteuning op kantoor (vrijwilligerswerk).

Wil jij ons als vrijwilliger enkele uren per week helpen? Kijk onder 'medewerkers-vacatures' voor een omschrijving van inhoud en functie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met de voorwaarden. Meer informatie over cookies vindt u hier.